ASSESSORS

EL CONSELL ASSESSOR DE LA MOBILE WEEK BARCELONA ESTÀ FORMAT PER 10 PROFESSIONALS ENTRE COMISSARIS EXPERTS I PERSONALITATS RECONEGUDES DE L’ÀMBIT DE L’ART, LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA. A MÉS DE PARTICIPAR EN LES 10 TAULES DE DIÀLEG, TAMBÉ VAN ACTUAR COM A JURAT EN L’ELECCIÓ DE LES 10 CREACIONS ARTÍSTIQUES QUE QUEDARAN EXPOSADES DURANT LA SETMANA EN DIVERSOS EQUIPAMENTS DE LA CIUTAT.

ARTUR SERRA

Director adjunt de la Fundació i2cat 

Artur Serra és director adjunt de la Fundació i2cat. Doctorat en antropologia cultural per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de Internet i la seva cultura de innovació. Va treballar fent la tesi doctoral a Carnegie Mellon, on va prendre contacte amb H. Simon i Allen Newell, fundadors de la Intel.ligencia Artificial, la seva carrera ha estat marcada per el disseny de nous sistemes de  innovació basats en les TIC i en la seva obertura a la ciutadania.

Entre els projectes destacats estan Opera Oberta (2000) amb el Liceu de Barcelona, on es va demostrar la sinergia que la Internet  avançada podia generar amb les comunitats artístiques. Ha treballat amb nombrosos projectes europeus en el camp de Internet i les arts escèniques, i també en l’ambit del patrimoni cultural (Anella Cultural 2006, SPECIFI 2012, CreatiFi 2014,…) en el que han participat equips de recerca tant europeus com de USA, Brasil, Corea, Colòmbia, i d’altres països llatinoamericans.  Actualment es Vice-president de la European Network of Living Labs.

CECILIA THAM

Fundadora Makers Of Barcelona (MOB)

Dissenyadora i Biòloga per formació. Emprenedora de cor. Ciutadà global de vida.
Experta en estratègies d’Innovació Oberta en Disseny i Tecnologia.
Fundadora de Makers de Barcelona, la comunitat de coworking més gran de Barcelona. Fundadora de FabCafe Barcelona, art cafeteria i part de laboratori de fabricació digital per a inventors, dissenyadors i emprenedors.
Fundadora i Directora de MEAT Creative, una agència de co-creativitat per a la innovació oberta. Fundador de Assemble.rs, una plataforma en línia de gestió de la innovació.
Speaker en TEDx, 4YFN, Open FAD i Smart City. Ex columnista a Le Economic.
Professora adjunta a Parsons New School, Programa Executiu en Estratègia i Gestió del disseny.
Mentora en NUMA, Startup Bootcamp, Google Launchpad i Harvard I-Lab.

FRANCESC PEDRO

Cap de Política Educativa ED/EPAS/EDP Sector d’Educació de la UNESCO

Francesc Pedró treballa en el sector d’educació de la UNESCO a París (França) des de 2010, on lidera el servei d’assessorament en polítiques educatives, incloent les revisions de les polítiques nacionals així com estudis comparatius internacionals. Amb anterioritat, va treballar al Centre de Recerca i Innovació Educatives (CERI) de l’OCDE on, com a analista polític sènior, va ser responsable de projectes com Teaching and Learning International Survey (TALIS) i New Millennium Learners Project. També va dirigir les revisions de la investigació educativa en els països de l’OCDE i el projecte sobre Innovació Sistèmica en Educació.

Els seus llibres més recents són: Are the New Millennium Learners Making the Grade? Technology Use and Educational Performance in PISA (2010), Inspired by Technology, Driven by Pedagogy (2010), Tecnología y Educación: lo que funciona y por qué (2011), Connected Minds. Technology and Today’s Learners (2012), y Le numérique: une chance pour l’école (2013).

Itziar de Lecuona

Sotsdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret

Professora del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Sotsdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret – Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona

És membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, del Comitè d’Ètica d’Investigació de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Comissió de Bioètica de la Universitat de Barcelona

És membre del Grup d’Experts en Integritat en la Investigació de la Lliga Europea d’Universitat d’Investigació (LERU) i del Consell Assessor sobre els Aspectes ètics, legals i socials de EITHealth de la Comunitats d’Innovació i Coneixement (KIC’s) de la Comissió Europea.

Els aspectes ètics, jurídics i socials de l’analítica de dades massius i el desenvolupament d’aplicacions mòbils en salut són una de les seves línies d’investigació preferents al costat de la formació en bioètica i la integritat en la investigació.

Jordi Sellas

CSO a Minoria Absoluta

Consultor en Màrqueting i Comunicació especialitzat en cultura i mitjans de comunicació.
Ha estat director digital i de nous negocis del Grup RBA, fundador del Club TR3SC,director de màrqueting del Grup Focus, tècnic superior de promoció de la UAB i director de comunicació del grup radiofònic Ona Catalana. Ha assessorat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Teatro alla Scala, el Piccolo Teatro di Milano i altres institucions públiques i privades en l’àmbit del màrqueting i els nous models de comunicació.
Imparteix classes sobre màrqueting i gestió cultural a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL), la SDA Bocconi i l’Accademia del Teatro alla Scala de Milà. És coautor de “Màrqueting de les Arts Escèniques. Ha presentat i dirigit el programa Generació Digital de Catalunya Ràdio i de Televisió de Catalunya fins el març de 2013. Del 2013 – 2016 va ser Director General de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Josep Ramoneda

Periodista, filòsof i escriptor

Josep Ramoneda, periodista, filòsof i escriptor, dirigeix ​​la revista d’humanitats i economia “La Maleta de Portbou” i l’Escola Europea d’Humanitats de Barcelona. És president d’Edicions 62. I col·laborador habitual del diari El País i de la Cadena Ser i del diari català ARA. Va ser director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) entre els anys 1989 i 2011; president de l’Institut de Recherche et d’Innovation (IRI) de París (2009- 2014), i professor de Filosofia contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona (1975-1990). Ha publicat nombrosos llibres, entre els quals destaquen Apologia del present. Assaigs de fi de segle (Edicions 62, 1989), Després de la passió política (Taurus, 1999), De l’temps condensat. Globalització, immigració, terrorisme, cultura (Debolsillo, 2003), Contra la indiferència. Apologia de la Il·lustració (Galàxia Gutenberg, 2010), L’esquerra necessària (RBA Llibres, 2012) i el llibre col·lectiu Existential Utopia (New York, 2012). Ha rebut el premi Ciutat de Barcelona de projecció internacional (2012) i el premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2013).

Marisol López

Directora de l’Àrea de Cultura Digital a l’ICEC

Gestora cultural especialitzada en cultura digital, director de l’àrea de cultura digital al Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

El seu principal objectiu és crear vincles entre la cultura i la tecnologia, el treball amb les empreses digitals en l’àmbit dels videojocs i els desenvolupadors d’aplicacions, i ajudar els sectors culturals que fan el canvi digital. Aconseguir que persones de diferents procedències professionals i diferents línies de pensament creïn conjuntament i s’enriqueixin mútuament. Creadora del blog: http://www.marisolbcn.com/altres-blogs-de-marisolbcn/

Montserrat Vendrell

Sòcia d’Alta Life Sciences

Montserrat Vendrell té més de 10 anys d’experiència en investigació biomèdica tant en institucions espanyoles (CSIC) com en empreses internacionals (Institut Roche de Biologia Molecular). Ha participat en la creació i desenvolupament del Parc Científic de Barcelona (1997-2007, 2014-2015) com a subdirectora general i, posteriorment, directora general. Va ser CEO de Biocat durant 8 anys (2007-2015). També ha estat la primera directora general de l’Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (2015-2017). Montserrat va presidir des del seu naixement fins al 2015, el Consell de les Bioregions Europees. És membre de la Junta Directiva d’EADA Business School i RACC.Es Doctora en Biologia de la Universitat de Barcelona (1991), Màster en Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, ​​1997) i Llicenciada en Direcció General (IESE Business School, Barcelona, ​​PDG-1- 2007). Actualment és Sòcia General d’Alta Life Sciences, una nova empresa de capital risc en l’àmbit de les ciències de la vida a Barcelona.

Ramón Lopez de Mantaras

Dir. IIIA Research Institute del CSIC

Professor d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i Director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC. Master of Sciences en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Califòrnia-Berkeley, Doctor en Física per la Universitat Paul Sabatier de Tolosa, i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Un dels pioners de la Intel·ligència Artificial a Espanya. Autor de 270 articles científics en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial. Membre del Consell de Redacció de les principals revistes científiques en IA. Va ser president, entre 2007 i 2009, de la Junta Directiva de IJCAI (la Unió Internacional d’Intel·ligència Artificial). Ha rebut, entre altres, els següents reconeixements: El premi “Ciutat de Barcelona” d’Investigació en 1982, el premi “Robert S. Engelmore” de l’Associació Americana d’Intel·ligència Artificial (AAAI) el 2011, el premi “Nacional d’Investigació” de l’Associació Informàtica d’Espanya el 2012, i el premi “Distinguished Award” de l’Associació Europea d’Intel·ligència Artificial. Membre Numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Forma part de diversos comitès assessors d’institucions públiques i privades a Europa i als EUA. Actualment treballa en models computacionals del raonament humà, en com dotar de capacitat d’aprenentatge per experiència als robots autònoms i en creativitat computacional amb aplicacions de la Intel·ligència Artificial a la música.

TOMAS DIEZ

FAB CITY RESEARCH LAB | IAAC

Tomas Diez és un urbanista especialitzat en la fabricació digital i les seves implicacions en el futur de les ciutats i la societat. És un dels fundadors de Fab Lab Barcelona a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i ara dirigeix el Fab City Research Laboratory. Tomàs lidera la Iniciativa FAB City Global i ajuda a executar el programa Fab Academy amb un equip distribuït ubicat a més de 50 Fab Labs a nivell mundial. També és el director de projectes europeu de la Fab Foundation.

Tomas és professor particular en Disseny de Productes al Royal College of Arts de Londres, on co-dirigeix la plataforma exploració a Emergent Futures, és cofundador de Smart Citizen, FabLabs.io i StudioP52. Tomás ha estat nomenat per The Guardian i Nesta com un dels 10 millors innovadors socials digitals a veure el 2013 i ha estat guardonat per l’associació catalana TIC com a empresari de l’any en 2014-15.