DAN NORTON, ONUR FERHAT, FERNANDO VILARIÑO

DAN NORTON, ONUR FERHAT, FERNANDO VILARIÑO

Dan Norton és doctor en Media Art per la Universitat de Dundee, i ha estat professor visitant en diverses universitats europees. Realitza les seves exhibicions artístiques en una varietat de fòrums que inclouen Belles Arts, conferències de Ciència i Tecnologia, i festivals de Cinema i Música, al voltant de nous paradigmes de revaloració de col·leccions digitals, i l’ús de narratives de vídeo DJ. Actualment desenvolupa projectes d’interacció humà-màquina com a professor associat a la UAB.

Onur Ferhat ha obtingut Màster en Visió per Computador per la UAB i desenvolupa la seva tesi doctoral en l’àrea d’interacció visual en sistemes de temps real utilitzant eines de Deep Learning. Ha participat com a enginyer de diverses instal·lacions artístiques relacionades amb la revalorització de col·leccions digitals.

Fernando Vilariño és investigador del Departament de Ciències de la Computació de la UAB i sotsdirector del Centre de Visió per Computador. La seva recerca està lligada al desenvolupament de maneres d’interacció amb objectes digitals a través de la mirada. Ha desenvolupat un model de participació ciutadana (Library Living Lab) com a instrument per nous escenaris, productes i serveis culturals. Ha estat seleccionat investigador Ramon i Cajal, i ha rebut el Google Academy Award.

@BrossaInèdit.

La nova col·lecció de Joan Brossa la tries tu

@BrossaInèdit és un projecte transdisciplinari que busca la (re-)valorització de col·leccions digitals a través de la contribució del públic. El públic interacciona amb col·leccions digitals en espais físics, l’objecte digital passa a formar part de la vida de les persones … i viceversa.

Proposem una instal·lació de doble pantalla que permet visualitzar en gran format i navegar de manera tàctil sobre una col·lecció de més d’un miler de poemes visuals -encara inèdits- cedits per la Fundació Joan Brossa. El públic podrà afegir els sentiments i emocions que aquests poemes visuals evoquen, creant una nova flor en un camp de memòries què esdevé un tweet al canal @BrossaInedit. Situem al ciutadà al centre generador de valor al voltant de la col·lecció, en un context humanístic d’interacció persona-màquina, compartit a internet.

Busquem donar resposta a la inversió realitzada per l’escanejat i digitalització massiva de col·leccions, amagades del públic -abans en prestatgeries inaccessibles, ara en discs durs inaccessibles-, i que ha generat el concepte “pols digital”. La instal·lació ha estat desenvolupada al Library Living Lab, un laboratori d’innovació a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, a la Biblioteca Miquel Batllori de Sant Cugat.

Lloc d’exposició:
Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
Districte: Sant Andreu