Les Corts

PLACES LIMITADES

Dissabte, 25 de febrer, d’16:00h a 19:00h

Trobada Ruta a les 16:00 a la porta de l’Ateneu de Fabricació les Corts

Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts

Adreça: Comtes de Bell-lloc, 192-194
Web: ateneusdefabricacio.barcelona.cat

Presentació Espai i Conferència-col·loqui sobre el moviment “Maker”

Els Ateneus de Fabricació són un nou servei públic on les persones aprenen, treballen i col·laboren per fer realitat idees que, al seu torn, transformen l’entorn i poden contribuir al desenvolupament social.
La meta és desenvolupar i coordinar transversalment en els districtes de la ciutat un projecte estratègic de participació ciutadana que vol ser “de baix a dalt” i que es basa en els preceptes de la innovació social i l’economia col·laborativa.

Daniel Duato

Guanyador del concurs artístic de Mobile Week Barcelona. Presentació de l’obra titulada “Extramurs” per per part del seu creador.

Aquest projecte posa de manifest la cada vegada major pèrdua de rellevància de fronteres geogràfiques en un món inundat d’internet, prenent com a exemple la ciutat de Barcelona. Les diferències entre el món virtual i el ‘real’ desapareixen, el que causa que les fronteres conceptuals entre ciutats es desdibuixin. Amb l’arribada dels mòbils, internet deixa d’estar ancorat per a cada individu a un lloc geogràfic (un ordinador fix en una casa), ancoratge que també impedia connectar directament la ciutat amb aquest món virtual. Ara aquest món s’estén també per tota la ciutat, en permetre a qualsevol lloc l’intercanvi directe i immediat d’informació i sensibilitats (de formes cada vegada més visuals i evocadores) relatives a la ciutat i l’entorn natural de cada individu. L’obra és un programa informàtic que mostra en una pantalla una imatge satelital de Barcelona, ​​sobre la qual es representen les interaccions entre usuaris de xarxes socials de Barcelona i de diferents parts del món. Aquesta imatge es modifica en temps real, transformant breument les àrees de la ciutat en què es troben els usuaris barcelonins en aquelles àrees d’altres parts del món amb les que interactuen en xarxes socials. Els mòbils i les xarxes socials actuen llavors com portals que transporten altres trossos del món al de l’usuari. D’aquesta manera es crea una ciutat en constant mutació, amb una dimensió afegida que revela a l’espai físic, les seves fronteres i distàncies com inútils.

LA CALDERA

Adreça: Comandant Benitez, 6
Web: www.lacaldera.info

Presentació Espai i Conferència-col·loqui sobre dansa i arts escèniques

La Caldera és un projecte col·lectiu liderat per un grup d’artistes que neix originalment l’any 1995 a la  Vila de Gràcia, Barcelona. Ha estat durant 20 anys un centre de creació de dansa i arts escèniques pioner tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. El nou  projecte La Caldera Les Corts neix fruit de l’esperit  i de l’experiència de La Caldera original i s’incorpora a  la xarxa pública de les fàbriques de creació impulsada per  l’ Ajuntament de Barcelona  a l’ abril del 2015.    La Caldera Les Corts inicia la seva trajectòria amb la rehabilitació i l’adaptació dels antics cinemes Renoirs finançada per l’ Ajuntament de Barcelona amb una cessió de la gestió a l’equip de La Caldera.​Aquesta nova Caldera vol definir-se  per  cercar noves  formes de producció i de funcionament. Vol ser un centre de creació “possibilitador”, creant les circumstàncies necessàries i adequades perquè allò que encara no existeix pugui esdevenir. Un espai obert on fer possible el desenvolupament de les obres i recerques dels creadors. Els artistes residents han de formar part activadel funcionament del centre, perquè és l’artista qui millor sap allò que necessita per tal de desenvolupar la seva tasca. Els artistes acompanyats d’un equip professional de gestió i producció aporten a la gestió capacitat creativa i d’invenció – innovació, flexibilitat i capacitat d’escolta. El seu coneixement i  l’experiència dels processos i de la realitat que viuen cada dia, fa que en aquest centre de creació la gestió i la mirada de l’artista vagin juntes. ​Una altra missió indispensable per a La Caldera és treballar per fer accessible i intel·ligible als ciutadans la gran diversitat de llenguatges i de formes d’expressió artístiques actuals en les arts escèniques contemporànies. Aquest equip creu fermament en el potencial transformador del fet creatiu, en el seu potencial com a “revolucionador” de consciències, en el seu potencial transformador, sanador, crític. I pensem que, ara més que mai, això és del tot necessari tant a nivell humà i personal com a nivell col·lectiu i social. Cal retrobar el sentit originari, profund, desvetllador, qüestionador i també poètic de l’art i de la creació, així com la seva funció en la societat.

Fundació Pere Tarres

Adreça: c.Numància 149-151
Web: www.peretarres.org

La Fundació Pere Tarrés, amb més de 50 anys d’existència, és una organització no lucrativa d’acció social i educativa, dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.

Conferència-col·loqui sobre tendències socials i culturals

Conferència-col·loqui sobre tendències socials i culturals per descobrir el món que vivim i el futur que vindrà. Humans digitals hiperconnectats, univers mixt entre el món on-line i off-line, societat de l’aquí i ara, el temps com a actiu més preuat, la privacitat vs l’exhibició de la intimitat a les xarxes, la vida saludable i la cerca d’autenticitat, el benestar emocional i la cerca d’equilibri vital, la intel·ligència col·lectiva i la força del grup, talents híbrids, el pas de tenir a accedir, avui dia prima la possibilitat d’accés a un servei o producte i no tant ser-ne propietaris, la difuminació dels rols estereotipats d’homes i dones, el desafiament de l’edat i la cerca de la inmortalitat… són alguns dels aspectes que abordarem