Nou Barris

Places limitades

Divendres 24, de Febrer, de 16:00 – 19:00

Trobada Ruta a les 16:00 a l’entrada del Parc Tecnològic

Parc Tenològic

Dirección: Carrer de Marie Curie, 8-14
Web: empresa.barcelonactiva.cat/

El Parc Tecnològic és un equipament municipal ubicat al districte de Nou Barris, gestionat per Barcelona Activa i destinat a empreses tecnològiques i industrials.

El seu objectiu és contribuir, de manera personalitzada i permanent, al desenvolupament de la indústria avançada mitjançant el CENTRE D’EMPRESES TECNOLÒGIQUES, el CENTRE DE PROMOCIÓ INDUSTRIAL i l’AUDITORI. A la vegada vol esdevenir un centre de referència en la difusió de les vocacions científico-tecnològiques per a la comunitat educativa del Districte i la resta de la ciutat.

Presentació Zolertia. StartUp Instal·lada al Parc Tenològic

Zolertia és una Startup dedicada al hardware per a l’Internet de les coses, els seus productes permeten el desenvolupament i creació d’un objecte connectat d’una manera ràpida i senzilla.

Sovni (Irene Vilchez)

Guanyadora del concurs artístic de Mobile Week Barcelona. Presentació de l’obra titulada “Barcelona Somni Profund”.

Els éssers humans som capaços de crear experiències visuals úniques – art- a partir d’una interacció extremadament rica i complexa entre l’entorn i les tècniques aplicades a una imatge o objecte final –obra-. Fins al moment, cap màquina o algoritme ha sigut capaç de reemplaçar aquest procés creatiu. Malgrat això, les anomenades Xarxes Neuronals, són sistemes d’intel·ligència artificial que ens permeten emular aquests processos.

Barcelona Somni Profund, és una obra coproduïda per una xarxa neuronal artificial i per una persona, en aquest cas l’artista SOVNI i l‘algoritme DeepStyle desenvolupat pels investigadors de Google. L’obra és una mena d’ensomni que mostra una sèrie de racons insòlits de la ciutat de Barcelona triats per l’artista i posteriorment interpretats per la xarxa neuronal. Una obra que té com a objectiu qüestionar els límits de l’autoria creativa, el concepte d’originalitat, d’art, i fins i tot, el concepte de la ciutat de Barcelona en una nova etapa de transformació digital.

Centre Civic Can Basté

Adreça: Passeig de Fabra i Puig, 274-276
Web: canbaste.wordpress.com

Can Basté és un centre de titularitat municipal i la seva gestió la porta a terme una entitat creada l’any 2004. Aquesta entitat es diu Turó Acció Sòcio-Cultural (T.A.S.C.) i la seva particularitat és que es tracta d’una entitat de segon ordre, és a dir formada per vuit entitats del barri: A.VV. Turó de la Peira, Ecologistes en Acció de Catalunya, L’associació cultural “El Casalet”, El Taller jove d’informació urbana, Club de futbol sala Montsant, Secció Esportiva Santa Eulàlia (SESE), Associació Lúdica Educativa “L’Espill” i Centro Cultural Deportivo Turó de la Peira

Es tracta doncs, d’una associació que ha sorgit i s’ha desenvolupat arrel de l’acció ciutadana en clau associativa. Partint de la seva experiència individual i del coneixement del barri vol promoure accions socials i culturals amb la participació activa dels diferents col•lectius i persones.

Conferència-col·loqui amb Jordi Tolrà, CoFundador de mSocial

web: www.msocial.cat

mSocial.cat neix per fer que la tecnologia mòbil millori la qualitat de vida, el benestar i els drets socials de les persones, en especial les més vulnerables o en risc d’exclusió, empoderant-les i afavorint la seva independència.

Per aconseguir-ho, promourà la creació d’un ecosistema centrat en Barcelona, que vinculi l’empresa digital, les administracions i les organitzacions socials. Un espai que generi activitats, projectes i serveis orientat al progrés i el benestar de les persones per mitjà de les noves tecnologies. Un entorn que catalitzi energies per vincular de manera efectiva el món tecnològic digital i l’àmbit dels serveis socials i personals.

mSocial.cat defineix com a camp d’acció la intervenció social, i en especial el de les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat, marginació o exclusió.

S’articula per mitjà d’activitats durant tot l’any, i es desplegarà en espais de generació de coneixement, reflexió, debat, recerca, promoció, prototipatge, incubació, acceleració i difusió.

ESPAI JOVE LES BASSES

Adreça: Carrer del Teide, 20
Web: lesbasses.org

Les Basses és un equipament juvenil, públic i municipal del districte de Nou Barris, situat al barri del Turó de la Peira.
Entenem el projecte global de Les Basses des de dos àmbits: Un àmbit sociocultural que ofereix recursos de cultura i lleure per estimular la creativitat i participació dels joves i un altre sociolaboral amb serveis d’orientació, assessorament i acompanyament en la recerca de feina i/o formació.
A Les Basses podràs assajar música, dansa, actuar a l’auditori, demanar aules per a reunir-te i/o estudiar, assistir a la nostra programació de concerts, de teatre i dansa o inscriure’t als nostres tallers o activitats programades. A més tenim una sala d’estar on podràs quedar, conèixer i relacionar-te amb altres joves..

OH, COLLAGE! Taller de collage inesperat

El collage és una disciplina artística nascuda en un moment històric on imperava una forta necessitat de reestructurar el pensament i l’espai. Avui en dia, nous reptes ens impulsen a repensar-nos i recrear-nos per tal d’adaptar-nos a una realitat de constants canvis inesperats. El collage ens permet fer i desfer, estripar, capgirar, tapar, desplaçar, resituar i sobretot… donar la benvinguda a allò que apareix quan no ho estavem esperant!

 

Sonia Esplugas

web: www.soniaesplugas.com
Artista visual i educadora. La seva línia de treball apunta a posar el procés creatiu a l’abast de tothom; fins al punt que no és fàcil distingir on acaba la seva obra i on comencen els tallers-experiència que ofereix a diferents tipus de públics.